Супи и чорби
Говетска супа (бистра)

0 . . . 70 ден.
Пилешка супа (бистра)

0 . . . 80 ден.
Телешка чорба

0 . . . 80 ден.
Пилешка чорба

0 . . . 100 ден.
Шкембе чорба

0 . . . 100 ден.
Рибја чорба од морска риба

0 . . . 150 ден.
Потаж од зеленчук

0 . . . 150 ден.